Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
19/10/2014
tot
21/10/2014
taal
Nederlands
 
locatie

Eindhoven

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten & Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

De vergrijzing zal van grote invloed zijn op de steden van de toekomst. De kosten van de zorg, huisvesting voor ouderen en transport vormen hierbij belangrijke uitdagingen. In de afgelopen jaren zijn creatieve steden begonnen met het ontwikkelen van een infrastructuur die zowel de persoonlijke als collectieve behoeften van een vergrijzende bevolking kan ondersteunen en deze uitdagingen het hoofd kan bieden. Medisch onderzoek heeft echter ook aangetoond dat een sociale en creatieve levensstijl van grote invloed is op de kwaliteit van leven. In deze workshop, die plaatsvindt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, onderzoeken experts hoe de kwaliteit van leven van een vergrijzende bevolking kan bijdragen aan duurzame stedelijke vernieuwing.

Coördinator van de workshop is Tim Vermeulen, intendant voor het programma van Het Nieuwe Instituut in Eindhoven. Vermeulen studeerde beeldende kunst en fotografie in Brussel en Antwerpen. Sinds 1998 is hij werkzaam als design criticus, curator, projectmanager en moderator in België en Nederland. Vermeulen is lid van de redactie van What Design Can Do, adviserende bestuurslid van de Dutch Design Awards en bestuurslid van de Strijp Biënnale. In 2009 startte hij zijn werkzaamheden bij Premsela, waar hij het internationale programma 'Designworld' coördineerde. Sinds 2013 organiseert hij nieuwe projecten en programma's voor Het Nieuwe Instituut in Rotterdam en Eindhoven.

ASEM netwerkprogramma

De workshop maakt deel uit van het netwerkprogramma dat Het Nieuwe Instituut organiseert naar aanleiding van 6e ASEM (Asia-Europe Meeting) Culture Ministers Meeting, een topoverleg tussen 50 cultuurministers van beide continenten. Dit vindt gelijktijdig, van 19 t/m 21 oktober,  in Rotterdam plaats en heeft de creatieve industrie als thema.

De besloten workshops bieden de veertig deelnemende creatieve ondernemers de mogelijkheid kennis en ervaring uit te wisselen en contacten te leggen. Daarnaast leveren de bijeenkomsten gesprekstof voor de Asia-Europe Meeting, door vanuit de praktijk onderwerpen te agenderen en te inventariseren waar overheidsbeleid gewenst is. Lees meer

Overige workshops binnen het programma zijn:
Cities: Entrepreneurship & Creative Crossovers (Rotterdam)
Creative Cities: Sustainability (Amsterdam)
Creative Skills: Playful Cities (Amsterdam)