Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
19/10/2014
tot
21/10/2014
taal
Nederlands
 
locatie

Amsterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten & Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Deze workshop biedt een analyse van de fysieke omgeving die nodig is om de creatieve industrie te stimuleren, te bevorderen en te prikkelen. Uitdagende voorbeelden uit Europa en Azië worden gebruikt als basis voor een discussie over de 'vruchtbare bodem' voor de creatieve industrie. Hoe kan de creatieve industrie worden gebruikt om steden aantrekkelijker te maken, technologische innovatie te bevorderen, talent te stimuleren en de handel aan te wakkeren? Hoe dragen cultuur en creativiteit bij aan een duurzame levensstijl? Hoe kunnen lokale, regionale en nationale overheden een bijdrage leveren of prioriteiten stellen?

Coördinator van de workshop is Liesbeth Jansen, directeur van Linkeroever, een zelfstandig adviesbureau op het gebied van herontwikkeling en creatief ondernemerschap. Sinds 2013 is Jansen tevens directeur van Bureau Marineterrein, een bedrijf dat zich bezighoudt met de herontwikkeling van een militaire basis in het centrum van Amsterdam. Van 1992 tot 2010 was ze betrokken bij de ontwikkeling van de Westergasfabriek, eerst als 'tijdelijke projectleider' en na 2000 als directeur. Ook is ze één van de oprichters van de Stichting Nederlandse Creatieve Residenties. Liesbeth Jansen studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

ASEM netwerkprogramma

De workshop maakt deel uit van het netwerkprogramma dat Het Nieuwe Instituut organiseert naar aanleiding van 6e ASEM (Asia-Europe Meeting) Culture Ministers Meeting, een topoverleg tussen 50 cultuurministers van beide continenten. Dit vindt gelijktijdig, van 19 t/m 21 oktober,  in Rotterdam plaats en heeft de creatieve industrie als thema.

De besloten workshops bieden de veertig deelnemende creatieve ondernemers de mogelijkheid kennis en ervaring uit te wisselen en contacten te leggen. Daarnaast leveren de bijeenkomsten gesprekstof voor de Asia-Europe Meeting, door vanuit de praktijk onderwerpen te agenderen en te inventariseren waar overheidsbeleid gewenst is. Lees meer

Overige workshops binnen het programma zijn:
Cities: Entrepreneurship & Creative Crossovers (Rotterdam)
Creative Skills: Playful Cities (Amsterdam)
Creative Cities: Quality of Life for an Ageing Population (Eindhoven)