Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
19/10/2014
tot
21/10/2014
taal
Nederlands
 
locatie

Amsterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten & Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Het gebruik van 'smart devices' en de opkomst van het internet zorgen voor nieuwe verbindingen tussen de fysieke en de virtuele wereld. Wereldwijd worden in steden nieuwe technologieën gebruikt om vraagstukken rond mobiliteit, duurzaamheid en gezondheidszorg aan te pakken. De Playful Cities workshop benadert dit thema vanuit het perspectief van de mens en toont hoe het gebruik van 'slimme' technologieën, creatief ontwerp en game design betekenisvolle ervaringen van de stad kan creëren.

Coördinator van de workshop is Jeroen van Mastrigt-Ide, hoofd van het Playful City R&D programma op de FreedomLab Campus. Hij is oprichter van WeLoveYourWork, een adviesbureau dat organisaties helpt ervaringen en diensten te creëren door middel van game design en technologie. Van Mastrigt-Ide heeft een fellowship aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, is voorzitter van de Dutch Game Garden en adviseur van het Nederlandse Gamefonds.

ASEM netwerkprogramma

De workshop maakt deel uit van het netwerkprogramma dat Het Nieuwe Instituut organiseert naar aanleiding van 6e ASEM (Asia-Europe Meeting) Culture Ministers Meeting, een topoverleg tussen 50 cultuurministers van beide continenten. Dit vindt gelijktijdig, van 19 t/m 21 oktober, in Rotterdam plaats en heeft de creatieve industrie als thema.

De besloten workshops bieden de veertig deelnemende creatieve ondernemers de mogelijkheid kennis en ervaring uit te wisselen en contacten te leggen. Daarnaast leveren de bijeenkomsten gesprekstof voor de Asia-Europe Meeting, door vanuit de praktijk onderwerpen te agenderen en te inventariseren waar overheidsbeleid gewenst is. Lees meer

Overige workshops binnen het programma zijn:
Cities: Entrepreneurship & Creative Crossovers (Rotterdam)
Creative Cities: Sustainability (Amsterdam)
Creative Cities: Quality of Life for an Ageing Population (Eindhoven)